2012. január 23., hétfő

Új posztot - felszólításra

Négy darab. Az két pár. Egy 39-es és egy fogalmam sincs hányas, mert az nem az enyém. Erélyesen dobognak a mosógép ablakán. És máris ezer kérdés merül fel bennem. Vajon szabad-e sportcipőt mosni mosógépben. És ablaknak hívják-e a kerek, átlátszó részt a mosógépen. Vagy az ajtó? És akkor erélyesen dobognak a mosógép ajtaján? Szeretném azt írni, erélyesen dobognak a mosógép ablakán a billentyűcsattogás ritmusára. De a billentyű az nem csattog. Az billentyűhangot hallat. De az enyém azt sem, főleg nem ritmusra, mert „alkotás“ helyett halfasírt receptet olvasgatok, meghallgatom az új Mraz dalt és meg-megmorduló gyomrom nógatására hozzáfirkantok a bevásárlólistához.
Ott az a pofás kis piros irka. Az áll rajta: Small paper, big ideas! Kong az is, vagy inkább üres papírhangot hallat. A Liber Mortist olvasom. Szabó Magda vágatlanban. Ahogy ömlik belőle a gyász. Ahogy kockás notesze az egyetlen kapaszkodó. Én hűtlen vagyok az íráshoz. Így hát az írás is hűtlen lesz hozzám. Pedig ezt a kis elkeveredett történetet megrendelésre írom. Vagyis „Az új posztot felkiáltásra!“ Igen, Névtelen kommentelőmnek ajánlom a büdös tornacipők történetét.
Már csak egy kérdésem maradt: Mi a mosógép szinonimája?

1 megjegyzés:

  1. A Névtelen Posztkövetelő újra támad! :) A mosógép szinonimája: ismeretlen. Egy csomót kerestem, de nincs meg...hümhüm...még a Magyar Szinonimaszótárban sem!

    VálaszTörlés