2012. augusztus 13., hétfő

Bel- és külsérelmi nyomok


Bárcsak azt mondhatnám sok behoznivalóm van. De nincs. Voltam depressziós és Szabó Magdával együtt gyászoltam magam. Igen, még mindig Liber Mortis. 638 oldal. De két naplóbejegyzés között meg kell várnod, hogy behegedjenek a csuklódon ejtetett sebek. Rob csak a depressziós könyvnek hívja, és bociszemei aggodalmas cikázással kutatják az arcom miközben olvasok. „... a boldogság az élet üzemzavara; áramszünet.“ (Szabó M.: Liber Mortis)
De mi „Dialógust élünk, a föld legszebb, legalázatosabb dialógusát.“ Így minden nedvesre olvasott oldal után értelmetlen kérdéseket teszek fel, hangos szippantásokkal helyezve nyomatékot a HA feltételes módra. És ezekre a kérdésekre nemcsak helyes válasz, de válasz sincs egyáltalán.

És ha már a sebeknél tartunk, aggaszt ez a szemölcs is. Szemölcsök. Mert mára már egy teljes  kis szemölcscsalád gazdája vagyok, hála a gondos ápolásnak, pepecselésnek és reszelgetésnek. Mint kiderült az ollóval való döfködés nem volt annyira jó ötlet. A mindent tudó magyar online orvosi enciklopédia azonban azt mondja, kár minden erőfeszítésért, bőrgyógyászhoz kell menni. Az olimpiai megnyitó ünnepségen görkorcsolyás nővérek által képviseltetett NHS, avagy Nemzeti Egészségügyi Szolgálat recepcióján keresztüljutni egy minimum nyílt törés vagy leszakadt végtag nélkül szinte lehetetlen. Ezzel csak érzékeltetni akartam, hogy egy szemölcs az NHS Richter-skáláján aligha fog pontot. De több szemölcs... gondoltam én.
A recepciós, mint Dante révésze, Phlegias – kulcsfontosságú! Egy online nővéri konzultáció után azt tanácsolja, menjek haza, majd elmúlik magától. Én nem szeretek akadályoskodni, de:
1. Már egy éve megvan, és a gazdasági válság ellenére is burjánzani látszik.
2. Még senki rá sem nézett az ujjamra. Lehetne ott akár egy fejlődésnek indult hatodik ujj vagy Afrikában felcsippentett kolera...
3. Mentálhigiénés állapotomból egyenesen következik: igencsak be vagyok sz_rva!

Végül kiharcolok egy 45 másodperces nővéri konzultációt, melynek során a következő orvosi szakvélemény hangzik el: Tartsam letakarva és hagyjam, hogy kirohadjon magától!
Ehhez nincs hozzáfűznivalóm. Megyek, meglékeltetem a koponyám és a kibuggyanó agyvízzel benedvesített gyolcsot ragasztószalagozok az ujjamra, ‘oszt uccu neki, hagy rohadjon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése