2010. április 14., szerda

A nagy leleplező show

A fél cipőgyűjteményemben mertem volna fogadni, hogy a hétfő a bambán magad elé bámulás jegyében telik. Amiatt nem izgultam, hogy tétlenül kell majd pörgetnem az intellektuális üresjáratokat. A három gyerek gondoskodik arról, hogy hétfőn katasztrófa sújtotta területté lehessen nyilvánítani a lakást. A háborús veszteségeket súlyosbítja nagyi kétnapos itt tartózkodása. A takarítás fogalmát valószínűleg különböző értelmező szótárból sajátítottuk el. Bár erősen kétlem, hogy ő valaha is utána nézett volna, mit takar a betűhalmaz.
Apuka hétvégén kivette részét a házimunkából. Ezennel is köszönöm, hogy átrendezte a konyhát, így extra egy óra „szórakozási lehetőséget” teremtett.
A romok eltakarítása csak ezután vette kezdetét. Bokáig gázolsz a retekben a gyerekszobákban, és csak reménykedsz, hogy már minden döglött, ami a földön hever. Meséltem már a hétfői mosás-maratonról. Egyedüli résztvevőként most is rajt-cél győzelemmel zárult. De hogy került újra egy dupla ágynemű a vasalnivalók közé??? Megint megküzdöttük a mi kis csatánkat. A gyerek összepisilhette a szülői szentélyt, ezért volt a komplett imidzsváltás. De előtte megjelölte a saját területét is, mert egy kalózos paplanhuzatra is ráleltem. 

Ezek a kellemetlen kötelességek jelentős időt vontak el az on-line életemből. De nem annyit, hogy ne tudjam egyenesben követni timi és új lovagja szerelmének kibontakozását. A vonatok királynője, miután egyetlen szerelvényt sem tudott eltéríteni hazafelé, elcsavarta egy ártatlan, Afrikából ideszakadt diákocska fejét. Én csak képről ismerem a szerencsés herceg jelöltet, de a szája olyan széles, hogy ha megcsókolna, nyálas lenne a szemgolyód.
Ez a naiv leányzó csak ücsörgött a vonaton, és remegtette szempilláját az általam nyisszantott tökéletes frufru alól. Ahogy a nagy barna tekintet a fiú nagy barna fejére tévedt, megtörtént a csoda. Pákó helyet kért és szót. Nem tudom miről folyhatott a diskurzus, de elég információ gyűlt össze ahhoz, hogy főhősünk ráleljen törökbugyogós hercegnőjére a facebookon. Igen, a fb misztikus világa! Az egyik istállót trágyáz, a másik tyúkot ültet, és az ebédszünetben csak úgy hullnak a maffia tagok.
Aztán hétfő délután hősnőnk elkeseredett hívása fogadott. Kis túlzással, megkérték a kezét. Tegnap este még kapcsolatról sem esett szó, ma meg már ő-ből nagy Ő-vé lépett elő. Hiába, ilyenek ezek a nagy…szívű afrikai fiúk. Szerencsétlen ronda, mint a sátán kutyája, így teljesen tárgytalan a dolog. De nem adja fel!
Na, de mire van a fb, ha nem arra, hogy tömegeket manipuláljunk. Először az is megfordult a fejünkben, hogy talán velem kéne kapcsolatba állni. Egy leszbikussal szemben nem lenne esélye. Lesbian chic! Ez a menő. Hátrazselézzük a hajunkat, nyakkendőt kötünk, és hosszú szipkával szívjuk a füves cigit. De végül elegendőnek bizonyult egy sima státuszváltás is. És elindult a lavina! A hét legpergősebb topikja! Gurgulázva fetrengtem az ágyamon a röhögéstől, de csak óvatosan, mert már egyszer leszakadt alattam. Akik nem követnék nyomon cyberéletünket, azoknak mesélném el, hogy a jány most már valóban kapcsolatban van! Eladtam egy aktívan kommentezgető „pásztorlegénynek”. Ha a fb-on lehet árpát vetni, miért ne lehetne igazi, zsíros üzleteket kötni? 3 bornyú, és egy nyúlpár büszke tulajdonosaként várom a fejleményeket. A dínom-dánom remélem nem on-line lesz, mert már igencsak vevő lennék egy házi kolbászra!
Boldog ara, hetyke vőlegény… show time!

Személyes üzenet a legínynek: Remélem jó borod van öcsém, mert júliusban koccintunk!

2 megjegyzés: