2011. szeptember 5., hétfő

Péntek (jelentős fáziskéséssel)


Kaleidoszkóp a kaleidoszkópban.
Tehát a hét hatodik napja: Péntek.
Mesterségem címere: Mini Club manager, animátor.
Napi program:
  • Tenyérfestés, avagy fess a tenyereddel, ujjaddal, vagy bármely más testrészeddel, mellyel merszed van (Tehát, amelyik testrészed birtokolja a merszet, belemártod a speciálisan testre szabott festékbe és rákened a papírlapra – jó esetben. A testrész helyes megválasztása kulcsfontosságú a siker érdekében. Gyermekeknél ez nem mindig evidens.)
  • Játszótéri szórakozás (Abban a reményben, hogy ilyenkor már senki sem keveredik a miniclubba, hiszen péntek délben már pakolni illene a délutáni könnyes búcsúig.)
  • Krumpli pecsét (Az első pár lehántolt ujj után ez a program megbukott és maradtak a szivacs pecsétek és az örökös vita: ez most egy bálna vagy egy tintahal?)
  • Kívánságok délutánja (Kívánhatsz mit színezel, én meg azt kívánom…)

1. állókép
Gyűlölöm a búcsúkkal járó feszültséget. Mindenki olyan más, holott én csak azt szeretném, ha minden változatlan lenne. A fiúk és Gosia kegyesek. Átadom a róluk készült karikatúrákat. Kíméletlenül kielemzik! Személyiségük márkajele… designed by GG.

2. állókép
Citromszüret. Olaj és citrom. A görög perverzitás. A bujálkodás „netovábbja”. Már cekkeremben egy-két palack korfui, házi préselésű olívaolaj. Citromot azonban nem kapsz sehol. Szolgáld ki magad. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy több száz citromfa árnyékában sétálok naponta. És abban a szerencsétlen helyzetben vagyok, hogy két termékeny időszak közötti citromínség áll fenn a napokban. Diónyi zöld citromok az alsóbb ágakon, grépfrútnyi termések a felsőkön, már nem a legfrissebb állapotban… és mászni kell (mert ruhafogassal nem sikerült ledobni). Ott kuksolok, nemesebbik felemben egy 3 cm hosszú tüskével, rendületlenül kapaszkodva egy sárgadinnyényi citromba, erősen koncentrálva, hogy ne essek az alattam szelíden csobogó szennyvízbe (mert hagy ne kelljen elmagyaráznom, hogy a legszebb citromok mitől nőnek), amikor a fejünk feletti kis hídon a hotel managere és a Louis hotellánc görög főragadozója vonulnak el. Vannak olyan helyzetek, amikor a legkézenfekvőbb magyarázat is a relativitáselmélet szellemi teljesítményével ér fel.

3. állókép
Péntek délután fél hat. Bezárom a miniclubbot. A sajnálat és nosztalgia legcsekélyebb jele nélkül. Az a fajta ember vagyok, aki hajlamos feljavítani a keserű dolgokat. Ez esetben azonban kijelenthetem, nincs még egy hely, amit jobban utáltam volna, mint ezt az átmeneti gyereklerakatot. Megerősítés a döntésemben. Mert más aspektusokból a megerősítés jól jön.

4. állókép
Van egy oldal, ahol szállodákat lehet gyalázni, vagy épp csillagjaikon felülre emelni, csupán (és itt a csupán idézőjeles) a vendégek véleménye alapján. Itt váltunk mi, az a bizonyos animációs csoport hírességekké. Mert véleményt általában csak akkor mondunk, ha valami nem tetszik, felháborít, csalódást okoz. Mi mindössze annyit tettünk, hogy az elégedett vendégeknek felajánlottuk a hozzászólás lehetőségét. És hogy épp az animációs csoportról írtak… Lavabo inter innocentes manus meas (… mosom kezeimet).
Mr. G, a szálloda görög mentalitású feje nem érti a dolgokat. Mert jó hogy a hotel értékelése két pontot javult, de miért nem említenek több részletet e kimagasló létesítménnyel kapcsolatban.
Kedves vak, vagy csak látni nem akaró Mr. G, én inkább csendesen belemerülnék a féligazságok pozitív hozadékába.

5. állókép
Peach kiköltözött.
Több száz ember között is magányos vagy. És eljön az az idő is, amikor megunod, hogy a kulcscsomóddal játszd el, hogy az egy kutya (egyébként Orange-nak hívják, kislány). Szert teszel egy valódi házi kedvencre. Vagy ő tesz szert rád. Új otthonunk lakója Peach, a hamvas, pelyhes, még kissé zöld imádkozó sáska. A törölköző tartó rúdján feszít és figyeli királyságát.
Egy forró éjszakán ismerkedtünk meg. Félálomban himbálóztam a WC-n, ő pedig nagy ropogtatással majszolt egy döglött darazsat nagylábujjam festett búbja tövében. Így hosszú hetekre a programunkba iktatódott a darázsvadászat. Vadászott a takarítónő és a pultos (további bizonyítéka annak, mennyire veszélyes ez az életforma a mentális egészségedre).
Peach kiköltözött. Nyitva „felejtettem” az ajtót. Irigykedem. Úgy távozott, ahogy minden búcsúfóbiás szeretne: nem megszökött, csak észrevétlenül kisurrant.

6. állókép
A hőmérséklet újra emelkedik, a páratartalom az egekben. Hit parade! Nem tudom, miért szeretem ennyire. 16 szám, 16 koreográfia, nem ritkán 50 ember mögötted, személyemnek kijáró tiszteletből 15 kiskorú a lábam alatt és 30 fok. De jó alapozás a péntek éjszakára. Még akkor is, ha végén értelmet nyer a csatakos szó. Mint egy légypapír, úgy ragadsz az izzadságtól.

7. állókép
Éjfél van. Tehát ez már csalásnak számít. Már a szombat következne. Bérelt robogókon a korfui éjszakában. Hajtűkanyarok a reggel felé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése