2011. augusztus 19., péntek

Csütörtök

Kaleidoszkóp a kaleidoszkópban.
Tehát a hét ötödik napja: Csütörtök.
Mesterségem címere: Mini Club manager, animátor.
Napi program:
  • Korfu – vízi világ (vág, ragaszt, fest, ujjujúj, a tengeri csillaggal a nyaralás végéig is elbirkóznak)
  • Mini Zumba (Na ez az, amit még sosem csináltam. Ha még van mivel kapaszkodni a kivágósdi után, csak kihajtom őket a játszótérre.)
  • Képeslap Korfuról (Ez az, aminek hangzik. Mázolnak valamit egy A5-ös kartonra, amíg én megtöltöm vízzel a lufikat.)
  • Vízi csata (Ha képen vágnak vízzel töltött lufival, az fáj. Nem tudom, szabályos-e úgy védekezni a vízi kosárlabdában, hogy beleülsz a kosárba. Nem tudom, létezik-e olyan, hogy vízi kosárlabda.)

1. állókép
Ideges remegéssel ébredek. A tegnap este után megérint az „itt a vége” érzés. Már szöszmötölnek a takarítok a fejünk feletti medence körül. Még nyolc perc és loccsan a víz az erkélyen. Ahhh, erkély. Ez egy olyan magasztos szó, azonnal Hamupipőke, a herceg és egy puccos bál akkordjai zümmögnek. Aztán loccsan a víz.
Utat török magamnak a ruha és cipőhalmok között, egészen a WC-ig. Papír a kukába, a maradékot lezuhanyozzuk, mert a vízöblítés olyan gyakorisággal jön, mint az eső: havonta egyszer. A korfui reggelek bája.

2. állókép
Rian és Melissa, az albán rettenet újra támad. Gosia belelendül, a tudatlanok naiv energiájával én pedig hátradőlök, hogy az előadás minden percét élvezzem. 10 perc azzal telik el, hogy Melissa rájön, mire szolgál az olló 2 lyuka. Bal kezének minden ujját belegyömöszöli, majd szétvágja fürdőszoknyáját (mert nem csak kezeslábas, de a bátrabbaknak szoknya is van). Mindketten rezzenéstelen arccal nézzük, átadva magunkat a teljes passzivitás gyönyörének. Melissa röpke negyed óra után felfedezi, hogy ő jobbkezes. Megismétli a produkciót a másik oldalról is. Aztán lefejez, lefarkaz néhány halat és már kész is a remekmű. Na, szaladj szépen anyához!

3. állókép
Gosiával a parton. Próbálom behozni 4 hónap elmulasztott napos óráit. Én 5 perc alatt kész is vagyok, mármint indulhatunk vissza. Aztán végül félig a vízbe süllyesztem magam, amit szintén utálok, mert sós és mindenféle soklábú tengeri élőlény lakja. Átadva magam az UV sugárzásnak belemerülök a sziklák tanulmányozásába. Bőszen tapogatom, nyomkodom, kapargatom a megkövesedett kagylókat, csigákat, rákokat. Hm, a rák nem volt megkövesedve… Míg én a rákot kaparom ki a körmöm alól, Gosia egy kutyakaka-kupac tövében azonos színűre sül.

4. állókép
Ventilátor és szórófejes testápoló. Belefújod a ventilátorba és a következő pillanatban már élvezed is a hűs permetet.
Persze az sokat segít, hogy nem te takarítasz és a ventilátor sem a tiéd.

5. állókép
A szállodában uralkodó WC helyzet tarthatatlan. Gyakorlati kutatásaink arra engedtek következtetni, hogy a konkrét dolgokat elég nehéz lezuhanyozni.  Na, de hogy már a nyilvános WC se működjön a tetőkerten… Egy sürgősebb dolog így néz ki: Keresed a kulcsod, ki a szobából, át a hídon, ketten megállítanak fénykepezkedni, a harmadik arra kér meg, hogy te készíts róluk fényképet, át a tetőkerten, nyomod a lift hívógombját, nyomod a lift hívógombját, le az elsőre, berúgod az ajtót, kirángatod az adrenalin-pisilót és megállapítod, hogy már nem is kell…

6. állókép
Mini Disco. Hát igen. Ami az én munkámhoz kapcsolódik, az minden mini. Ez itt az én mini életem.

7. állókép
Nem tudom, írtam-e már a latin táncosainkról. Ha nem, az csak azért lehetséges, mert erre egyszerűen nincs szó. Egy elhízott görög kecske túlfűtött törekvése a színpadon. Már alig várom, hogy megosszam a tegnap esti videókat. One, two, three… one, two, three
Chriss azt tervezi, az utolsó estéjükön megmondja nekik, változtassanak hivatást. Remélem erről is lesz videó!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése