2011. augusztus 18., csütörtök

Szerda

Kaleidoszkóp a kaleidoszkópban.
Tehát a hét negyedik napja: Szerda.
Mesterségem címere: Mini Club manager, animátor.
Napi program:
  • Sógyurma – ha nem eszik meg, ez egy időre kiüti őket. Ha megeszik, még jobb!
  • Minigolf – hát, ez vérmes egy sportág. A tanultabbja, látott már golfot a TV-ben, szóval azzal a lendülettel akar játszani. A „mini” az nem tűnik problémának. Alapszabályok: Sose merészkedj a golfütő hatótávolságán belüli körbe. Sose maradj az alagútban, ha valamelyik végén gyerek áll golflabdával. Sose menj a bozótosba golflabda után, mert téged megesznek a kígyók, ezek meg felkapálják a kárpitot a golfütővel. És a legfontosabb szabály: Ha csak teheted, egyáltalán ne játssz velük minigolfot, mert száradhatsz a napon egész délután!
  • Sógyurma-szobor-festés – komplex és összetett feladatnak tűnik, de általában lemázolják egyszínűre.
  • Aszfaltrajz – a kedvencem! Forró aszfalt, domboldal, 15 perc után már füstölnek is a medence irányába.

1. állókép
Betegnek érzem magam. Hidegek az éjszakák, alig 23 fok. Néha elgondolkodom, vajon apám befűtene-e nekem augusztusban?

2. állókép
Mint minden nap a két albán gyerek már reggeltől ott rontja a levegőt. Szerencsére anyuka nem túl igényes a szórakoztatásukkal kapcsolatban. Elég, ha nem látja őket. Így alkalmam nyílik megalkotni életem fő művét: a virágot!

3. állókép
A miniclub délutáni csöndjében megállapítom, totemállatunk, a szent és sérthetetlen bébigyík jó egészségnek örvend. Valamikor júliusban surrant be a nyitott ajtón, és azóta meg-megjelenik szemetesvödörben, babaházban, fiókban vagy épp most egy lepkeszárnyat cipelve Dóra, a nagyfejű kalandor árnyékában. Mély, anyai büszkeség tölt el: farka sértetlen, étvágya láthatóan jó, mozgása csenevész, de fürge, már-már gyíkszerű… mindez a kiegyensúlyozott környezet eredménye! A miniclubbal karrierem abszolút csúcsára törtem!

4. állókép
Furcsa csönd nehezedik ránk a színfalak mögött. Comedy show-ra készülünk. Egy köteg rövidre vágott jelenet, eltúlzott karakterekkel, kifacsarva, a giccs olyan szintjén, mely újra értékelhetővé teszi azt. Felkerül a smink, néhány paróka, itt-ott egy félmosoly. Nem beszélgetünk. Mindenki tudja, mire gondol a másik.

5. állókép
Finálé! A zene elhalkul, majd teljes csendé szelídül. Manuel a színpad közepén, el-elcsukló hanggal. Azt mondja ez egy különleges este, egy különleges lánynak. Mindenki tapsol. Az utolsó nagy jelent én vagyok, matróz jelmezben, könnyeimben fuldokolva a színpad közepén.

6. állókép
A szokásos éjszakai köreinket futjuk az asztalok között. Egy félmosoly ide, egy-két kérdés oda. Jól bejáratott sablonok. Csak ma valahogy mindenki más. Megpuszilnak és lefotóznak. Úgy érzem, mintha a saját temetésemen lennék sztárvendég.

7. állókép
Korfui idő szerint: éjfél. A lift nagyokat rándul, ahogy az első emeleti társalgó felé ereszkedek. Kanapé, internet és az éjszakai büfé maradéka. Homályos foltként a képernyőn az a személy, aki miatt korábban csomagolok. Mi, egyfajta kéjesen bizsergető gyászhangulat és négy adag baklava.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése