2011. augusztus 16., kedd

Hétfő

Kaleidoszkóp a kaleidoszkópban.
Tehát a hét második napja: Hétfő.
Mesterségem címere: Mini Club manager, animátor.
Napi program:
  • Fogj egy kígyót! (hangsúlyozom miniclub, 14 éven aluliaknak!)
  • Kincsvadászat (a kincs az all inclusive csomagban egyébként is bármikor hozzáférhető jégkrém)
  • Szivacsfestés (mármint festés szivaccsal)
  • Homokvár építő verseny (A valódi kihívás belegázolni a délután háromra 50 fokosra forrósodott homokozóba. Kisebb-nagyobb égési sérülésekkel, de mindig utat locsolnak maguknak)

1. állókép
Négyen a bárnál, a bűvös 10:15-öt várva. Elit kommandó, a napszemüvegek mögött cikázó tekintetek. Chriss a cigarettájába kapaszkodik.
Manuel töri meg a várakozás izgalmával telt csendet: „Most mondd meg őszintén, te loptad el a cipőmet?”

2. állókép
Pink kezeslábasba bújtatott apró jószágok. Tekerjük a kígyót eszeveszettül. Gosia minden reggel egy óra hosszára a mini clubra van kárhoztatva. Besegít. Jól bejáratott kék gumimatracán piheg, feje a kosárpalánk tövében. Helyzetemet nem ítéli veszélyesnek, legalábbis nem annyira, hogy csatlakozzon a mókához. Jómodora azonban diszkrécióra inti. Stílusosan fejére helyez egy lengyel magazint. Nyakáról ezentúl a pápa integet széttárt karokkal.

3. állókép
Edina gyakornok a bárban. Búcsúzik. A nagymamája temetésére utazik haza. Mindannyiunk rémálma: elszigetelve a családunktól, teljesen tehetetlenül gubbasztani egy váratlan telefonhívás után. A szigetről kiút kedden és szombaton van.

4. állókép
Napozunk. Jómagam a hónapban először. 15 perc után már csomagolnám is a motyóm. Gosia hajthatatlan. Nem véletlen a köztünk lévő színárnyalatbeli eltérés.
Feldobom a bálna-témát. Feldobnám. De mi az a bálna lengyelül? Rajzolok a homokba. Három hullámverés után eljutunk a cethalig.
- Tudtad, hogy a bálnáknak 3,5 méteres péniszük van?
Három nyújtott lépés következik, majd mint aki álomból ébred:
- Itt csak delfinek vannak.
- Hm – biggyesztem le az ajkam. Gyors számvetés. Semmi információ a delfinek ivarszervéről.
Gosia viszont nem esik kétségbe:
- Mit tudsz az elefántról?

5. állókép
Barnára sülve. Opa-Opa idő. Chrisst fogjuk közre. Talán egyszer sikerül bepottyantanunk a medencébe. Sosem hisszük, hogy próbálkozásaink valaha is célba érnek, hiszen legalább olyan arányban van rajta masszív izom, mint rajtam zsír. Néhány vendég túl komolyan veszi. Sajnos Chriss tegnapi csapatából. Gosia tökéletes körpályán repül a medencébe. Én követem. Röpke 15 perc és már ki is halásztam a kulcscsomóm és egyéb tartozékom. Azért a cipőm leránthatták volna!

6. állókép
Talán évekig fel tudom majd sorolni az étterem napi menüsorát. A konyha is kidolgozott egy kaleidoszkópot. Sajnos nekünk bérletünk van.
Hoppá! Anomália az abrakoltatásban: imam. Krémesre sült padlizsán, sárga kukoricakenyér és száraz kecskesajt… majd heves bendőmarkolászás a lift tükrébe bámulva. Még mindig megvan. Semmit sem veszített régi fényéből. Mármint nem a lift. A hasam.

7. állókép
Giorgio és Paula kínlódnak a színpadon. Élőzene. Halott publikum. Beszélgetni lehetetlen, mert rekedtebbre kiabálom magam, mint Paula. Chrissel elsütünk egy latinos riszaviadalt. Ettől sem táncolnak többen, de attól félek leszek még megjelölve pár FB videón. Hát így hull porba 26 év alatt felépített imázs.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése